Appel mug cake
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Appel mug cake
- 1 appel
- 1 ei
- 2 eetlepels ongezoete amandelmelk
- 2 eetlepels ghee*
- 15 gr kokosmeel *
- 10 gr walnoten*
- ½ koffielepel bakpoeder*
- ½ koffielepel vanille poeder *
- speculaaskruiden*
- snuifje Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Hak de walnoten in kleine stukjes.
Rasp een halve appel in een grote kom.
Voeg hier alle andere ingrediënten aan toe en meng alles goed door elkaar.
Snij de andere helft van de appel in reepjes.
Stoof de schijfjes in wat extra ghee en bestrooi deze met de speculaaskruiden.
Lepel het beslag in een grote kop.
Bak de cake in de microgolf gedurende 1,5 minuten.
Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake nog 15 seconden extra in de microgolf zetten. (het hangt een beetje van de microgolf af)
Je kan de mug cake ook gewoon in de oven te bakken.
Bak de cake dan 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Werk je mug cake af met de gestoofde appelreepjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is 1 eiwitportie, 1 fruitportie, 1 vezelportie en vergeet je 10 gr noten niet (nog 20g die dag). Voor een volledige eiwitportie: serveer met nog 50 gr ricotta kaas of drink er 100 ml kefir of amandelmelk bij.
Wat is een mug cake?
Een mug cake is een cake gemaakt in een mug. In het Nederlands: een cake gemaakt in een mok of een grote tas. Deze cake wordt meestal in de microgolf bereid. Op deze manier heb je heel snel een lekker cakeje, binnen enkele minuten is deze mug cake klaar.