Appelcake
Dit heb je nodig:
Appelcake:
- 60 gr havervlokken*
- 1 ei
- 75 gr Griekse yoghurt 0%
- 2 jonagold appels
- vloeibare stevia*
- speculaaskruiden*
- 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder*
- kokosolie*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Neem een klein bakblik (ongeveer 17×11 cm).
Vet dit in met kokosolie.
Verwarm de oven op 180 graden.
Was de appelen en snij deze in 4. Je hebt nu 8 stukken.
Neem hiervan 2 stukken en snij het klokhuis eruit, de schil mag eraan blijven.
Leg ze even apart.
Van 6 andere stukken snij je het klokhuis uit en die schil je wel.
Neem 4 stukken appel zonder schil en snij deze in kleinere blokjes.
Bak deze samen met een heel klein beetje water tot ze zacht zijn.
Als je graag stukjes appel in je cake hebt, laat ze dan niet te zacht worden.
Rasp de andere 2 stukken appel fijn.
Doe de havervlokken, het eitje, de Griekse yoghurt en het bakpoeder in de blender en mix goed.
Voeg de geraspte appel en de zachte appelstukjes toe en meng alles. (Niet meer mixen hé)
Voeg stevia en eventueel speculaaskruiden of kaneel, naar smaak toe.
Giet het beslag in het bakblik.
Neem nu de 2 appelstukjes -met de schil er nog aan- en snij ze in schijfjes.
Leg de schijfjes dakpansgewijs op het beslag.
Bestrooi met de speculaaskruiden.
Bak voor 30 min in de voorverwarmde oven.
Voor de Leef & Eet volgers:
Als je de helft van deze cake eet dan heb je 1 fruitportie en 2 vezelporties.
Je kan dit in de voor- of namiddag nemen op standaarddagen.
Vergeet je proteïne er niet bij te nemen.