Asperges met zalm en spiegelei
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Asperges met zalm en spiegelei:
- 1 kg asperges (zo blijft er ongeveer 400 gr over)
- 2 eitjes
- 200 gr verse zalmmoot
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- olijfolie*
- gehakte peterselie voor de afwerking
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Schil de asperges en breek het laatste harde stukje af (of eet het mee op, slecht is het zeker niet).
Laat ze koken tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte van asperges en of je ze beetgaar of volledig gaar wil, is dat 10 à 18 min.
Laat ze uitlekken op een handdoek en serveer ze alvast op een bord.
Bak de zalmmoot aan beide zijden in de olijfolie, kruid met peper en zout.
Bak intussen ook je spiegeleitjes. Kruid ze met peper en zout. Je kan de eitjes ook pocheren in heet water.
Leg de eitjes op de asperges, kruid nog even met een beetje zout en peper en een scheutje olijfolie. Je kan hier ook hazelnootolie voor gebruiken. Dresseer nu ook je vis op je bord en werk af met de gehakte peterselie.
Gezond, licht en lekker en helemaal in het seizoen.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon kom je hiermee aan 1 eiwitportie en 1 groenten portie.