Avocado-ricotta toast
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Avocado-ricotta toast
- 140 gr toastbrood al gebakken met de bakmix*
- 50 gr ricotta
- 1 avocado
- 200 gr salade naar keuze
- 2 eitjes
- olijfolie*
- Himalaya zout*
- zwarte peper
- witte azijn (voor het kookwater van de eitjes)
- optioneel: citroenmelisse
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de avocado in 2.
Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
Snij daarna de avocado in schijfjes.
Rooster de 2 sneetjes toastbrood in een toaster, oven of in een anti-aanbak pan.
Meng de salade met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Breng water aan de kook in een ruime kookpot, doe hierin een goede scheut witte azijn.
Draai even in het water met een lepel zodat een draaikolk ontstaat.
Dit zorgt dat het eiwit mooi rond de dooier blijft.
Breek één voor één de eitjes in een kop.
Laat de eitjes per stuk in het water glijden aan de zijkant van je kookpot.
Pocheer de eitjes gedurende 3 min.
Haal ze uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een keukenhanddoek.
Smeer de geroosterde toastjes in met ricotta.
Beleg met de avocado schijfjes.
Nu leg je hier het gepocheerd eitje bovenop.
Kruid met peper en zout.
Werk eventueel af met citroenmelisse.
Serveer de toast met de salade.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groenten portie.
Het extra eitje en 25 gr ricotta per persoon hoef je niet te tellen.