Biefstuk-friet
Wat heb je nodig voor 2 personen:
Biefstuk-friet:
- 260 gr biefstuk
- 400 gr knolselder (in de stabilisatie kan je dit ook met pastinaak doen)
- olijfolie*
- Himalaya zout*
- zwarte peper
- 2 koffielepels fijne mosterd* (zonder suiker)
- 1 koffielepel groentebouillon*
- 250 ml sojamelk zonder suiker
- 1/2 uitje of sjalotje
- 1 teentje look
- 1 koffielepel Tammi bindmiddel *
- ghee*
- 100 gr champignons (deze krimpen nog)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 220°.
Schil de knolselder en snij deze in fijne frietjes.
Snij het uitje en de look fijn, snij de champignons in vier.
Leg de knolselderfrietjes op bakpapier, besprenkel ze met olijfolie en kruid met Himalaya zout.
Bak deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 min (afhankelijk van je oven en de dikte van je frieten).
Leg de bakplaat niet helemaal bovenaan in de oven want de frietjes kleuren anders te snel bruin. Wentel ze minstens 1 keer om in die 20 minuten.
Zo maak je ondertussen de saus:
Stoof het uitje aan in de ghee, doe dan de champignons en de look erbij.
Blus met de sojamelk, voeg daarna de bouillon, de mosterd en de Tammi toe.
Door de warmte zal de saus geleidelijk aan dikker worden, voeg niet direct meer Tammi toe maar laat de saus zacht indikken.
Kruid de biefstuk met peper en zout en bak deze naar de gewenste cuisson.
Ondertussen zijn de frietjes klaar.
Serveer met zelfgemaakte mayonaise.
Drink je graag een frisdrank bij je frietjes probeer dan de XS, dat is een drankje zonder suiker en verkrijgbaar in verschillende smaken!
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.