Bloemkoolkoekjes krokante bodem
Dit heb je nodig:
Bloemkoolkoekjes krokante bodem:
- 200 gr bloemkool
- 2 eieren
- 45 gr gemalen kaas minder dan 30 % vet
- snuifje Himalayazout en peper
- tijm en marjolijn
Zo ga je te werk:
Verwarm alvast je oven voor tot 200°.
Mix de bloemkool fijn in een blender, voeg hier de 2 eitjes en de kaas aan toe.
Meng alles tot een glad deeg en doe de kruiden erbij. Peper, zout, tijm en marjolijn.
Je werkt gemakkelijkst op een bakplaat met daarop bakpapier.
Neem een eetlepel van het mengsel en giet dit op de bakplaat. Je kan zelf de grootte van je koekjes bepalen. Zorg wel dat het kleine dunne plakjes zijn.
Bak deze in de oven op 200° gedurende ongeveer 35 minuten. Controleer regelmatig.
(baktijd en temperatuur zijn afhankelijk van je oven)
Laat ze afkoelen. Je kan nu je hapjes beleggen met bijv. avocado en ei, zalm, garnaaltjes, gerookte kip…
Deze zijn ook lekker als een hartig, krokant koekje voor tussendoor.
Voor Leef & Eet volgers is de hele bereiding 1 groenten portie en 1,5 eiwitportie.