Bloemkoolpuree met eitjes en beukenzwammetjes
Dit heb je nodig voor 2 personen
Bloemkoolpuree met eitjes en beukenzwammetjes
- 300 gr bloemkool
- 200 gr beukenzwammen
- 4 eieren
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ghee*
- 1 koffielepel groentebouillonpoeder (zonder suiker)*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
- handje peterselie
- olijfolie*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Los de bouillon op in 200 ml warm water.
Snij de bloemkool in gelijke stukken.
Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook.
Kook de bloemkool samen met de knoflook gaar in de groentebouillon.
Voeg de ghee toe en pureer alles samen.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en Himalaya zout.
Bak de beukenzwammen kort aan in de olijfolie en kruid naar smaak.
Kook de eitjes zacht.
Serveer de bloemkoolpuree met de beukenzwammen en de eitjes.
Werk af met de gehakte peterselie.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 groenten portie en 1 eiwitportie.