Bloemkoolwafel met spiegeleitje
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Bloemkoolwafel met spiegeleitje
- 300 gr bloemkool
- 100 gr rucola
- 60 gr geraspte mozzarella
- 5 eieren
- olijfolie *
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- fijn gesneden peterselie
- chilipoeder
- nodig: wafelijzer
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de roosjes van de bloemkool in stukjes.
Doe ze in een hakmolen en maal ze tot fijne korrels.
Bak de bloemkoolrijst 3 minuten in olijfolie.
Blijf goed roeren zodat de bloemkool niet aanbakt.
Het is belangrijk dat het vocht eruit is.
Laat de bloemkool afkoelen.
Klopt 3 eitjes los en meng die met de koude bloemkool, de kaas, de peterselie, peper, zout en chilipoeder. Meng alles goed.
Verwarm het wafelijzer en schep er de helft van het beslag in.
Zet het ijzer op middelhoge temperatuur, de bloemkool wafels bak je in zo’n 6 à 8 minuten gaar.
Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, want dan trek je de wafels kapot.
Laat ze langzaam garen!
Serveer met de rucola salade en een spiegelei of varieer met gerookte zalm.
Ook lekker met ½ avocado ipv rucola salade.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1,5 eiwitportie (tel 1/ 2 extra tussendoor) en 1 groenten portie.