Boekweitcake
Wat heb je nodig voor 1 bakblik van ongeveer 26x13cm:
Boekweitcake:
- 200 gr boekweitmeel*
- 1,5 koffielepel wijnsteenbakpoeder*
- 3 eieren
- 2 eetlepels cacaopoeder*
- 200g Griekse yoghurt 0%
- stevia naar smaak*
- 1 kleine courgette
- 2 eetlepels kokosolie*
- 1 koffielepel speculaaskruiden*
- 5 druppels biologische knijpcitroen*
- 75g blauwe bessen (appel, banaan kan ook…)
- eventueel extra cacao nibs
*verkrijgbaar bij je consulent
Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 170°.
Laat de kokosolie smelten.
Rasp de courgette.
Meng het boekweitmeel, het bakpoeder, de cacaopoeder en de speculaaskruiden.
Voeg hierbij de geraspte courgette en meng alles goed.
In een andere kom klop je met de handmixer eerst de eieren goed los en luchtig, je mag een lange tijd mixen.
Voeg daarna de Griekse yoghurt, de gesmolten kokosolie en de knijpcitroen toe en mix goed door zodat het lekker luchtig wordt. Voeg nu naar smaak een beetje Stevia toe.
Meng de beide mixen samen en spatel de blauwe bessen en eventueel de cacao nibs door het beslag.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin (of gebruik een silicone bakblik dan hoef je geen bakpapier te gebruiken).
Bak de gemengde mix in de oven gedurende ongeveer 50 min.
Test met een satéprikker of deze gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is hij klaar.
Tip: Je kan een plakje cake bestrijken met wat ghee en/of zelfgemaakte confituur.
Voor de Leef & Eet volgers:
1 plakje van 1.5 cm telt voor 1 vezelportie. Dit is een extra traktaat op standaarddagen.
Dus niet op een opstart dag!
In de stabilisatiefase kan je er gerust meer van eten.
Geniet ervan!