Boekweitcouscous met kokkels, aubergine en tomaat
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Boekweitcouscous met kokkels, aubergine en tomaat
- boekweitcouscous (70 gr ongekookt) *
- 1 pot tomatensaus zonder suiker *
- 1kg kokkels (eventueel te bestellen via de site in de rubriek verse vis) *
- 2 aubergines (samen 500 gr, om bereid 400 gr over te houden)
- olijfolie *
- zwarte peper
- Himalaya zout *
- komijn (optioneel)
- 2 teentjes look
- 2 sjalotjes
- 1 handje peterselie (gewone of platte)
- 1 dl Pure The Winery Wijn wit
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 200°.
Spoel de kokkels meerdere keren in koud water tot er geen zand meer in je water zit en laat ze uitlekken.
Snij de aubergine in blokjes, leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat.
Overgiet met een mooie hoeveelheid olijfolie, kruid met peper, zout en eventueel komijn.
Zet de aubergine blokjes in de oven gedurende 40 minuten.
Schep ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten krokant zijn.
Snij de sjalotjes, de look en de peterselie fijn.
Stoof de helft van de sjalotjes en de look aan in olijfolie.
Overgiet met de tomatensaus en kruid met peper en zout.
Voeg de aubergine blokjes toe.
Spoel de boekweitcouscous.
Verwarm 70 ml water (dezelfde hoeveelheid als je couscous).
Als het water kookt, voeg je de couscous toe. Laat opnieuw warmen tot het water terug kookt.
Zet dan het vuur af en laat de couscous 5 minuten wellen.
Stoof de andere helft van de sjalotjes, de look en de peterselie met olijfolie aan en voeg de kokkels toe.
Blus met de witte wijn.
Roer de kokkels regelmatig om en kruid met peper van de pepermolen.
De kokkels zijn klaar als de schelpjes open zijn.
Voeg het kookvocht aan de tomatensaus toe.
Maak de couscous met een vork los, serveer die met de tomatensaus en de kokkels.
Serveertip:
Geniet ervan met een glaasje Pure The Winery! (wit of rosé past hier goed bij)
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie, 1 vezelportie.
Wist-je-datje:
Pure The Winery Wijn:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”