Bruschetta broodjes
Dit heb je nodig per persoon:
Bruschetta broodjes
- 2 plakjes Leef & Eet toastbrood in totaal ongeveer 70 gr*
- 1/2 van een tomaat
- 1 eetlepel bruschetta kruiden (let erop dat er geen maiszetmeel inzit want dat is suiker, een tip: Oil & Vinegar)
- 1 eetlepel olijfolie*
- gemalen kaas
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Rooster de plakjes toastbrood, met een beetje olijfolie, in een antiaanbakpan.
Leg ze in een ovenschaal.
Snij de tomaat, zonder de pitjes, in blokjes.
Meng de bruschetta kruiden met 2 eetlepels warm water. Laat dit 1 minuut staan.
Meng daarna de olijfolie eronder.
Smeer dit mengsel uit over de 2 sneetjes toastbrood.
Leg daarop de stukjes tomaat en strooi er wat gemalen kaas over.
Zet de sneetjes nog een 10-tal minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de broodjes warm zijn.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 tussendoor (door je extra eiwit van je brood) en 1/4 groenten portie van je tomaat.
Eventueel aanvullen met een slaatje zodat je een volle groenten portie krijgt.