Budwigpap
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 200 ml soja yoghurt, Griekse yoghurt of kefir
- 15 gr voedingsvezels/appelvezel*
- 15 gr gebroken lijnzaad* (zelf breken, niet zo gebroken kopen!)
- 1 à 2 soeplepels hazelnootolie*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Meng alles door elkaar en je krijgt een heerlijk ontbijt!
Voeg eventueel een extra schepje Aminozuren Complex toe.
Hierdoor krijg je een goed stevig ontbijt.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is 1 eiwitportie en 2 vezelporties.
Weetje:
Budwigpap is een recept van Johanna Budwig. Daar komt dan ook de naam vandaan.
Johanna was een Duitse succesvolle wetenschapper van haar tijd. Zij leefde van 30 September 1908 tot 19 Mei 2003.
Zij was een van de eerste wetenschappers die onderzoek deed naar de vetstofwisseling in gezonde cellen en kankercellen. Ze toonde, als een van de eerste, het belang van de onverzadigde vetzuren aan.
Zij ontdekte dat onverzadigde vetzuren in het celmembraan verantwoordelijk zijn voor de celademhaling.
Ook ontdekte ze dat vetzuren wateroplosbaar worden in combinatie met zwavelhoudende aminozuren (eiwitten).
Op basis van deze inzichten ontwikkelde zij een revolutionair voedingsconcept. Dat zorgt voor een optimale celstofwisseling/celademhaling. Dat is belangrijk was om veroudering van cellen te voorkomen. Het zorgt er ook voor dat de cellen worden vernieuwd wanneer dat nodig is, bv bij verouderde of beschadigde cellen.
Deze budwigpap is dus zeker aan te bevelen bij spijsverteringsproblemen en moeilijke stoelgang.
Drink er een groot glas water bij.
De vezels en slijmstoffen kunnen dan direct opzwellen. Dit stimuleert de darmwerking.
Dit is héél gezond om de dag mee te beginnen.
De smaak van de hazelnootolie maakt dit papje bovendien superlekker.