Cheesecake met vanille en frambozencoulis
Dit heb je nodig voor 8 personen:
Cheesecake met vanille en frambozencoulis
Voor de bodem:
- 150 gr havervlokken*
- 30 ml amandelmelk
- 3 rijpe bananen
- speculaaskruiden*
Voor de cheesecake vulling:
- 350 gr ricotta kaas (max. 20 gr vet op 100 gr en max. 3 gr suiker)
- 250 gr roomkaas (zoals Philadelphia light natuur)
- 3 eieren
- 1 zakje vanillepoeder*
- vanillestokje
- enkele druppels knijpcitroen*
- stevia vloeibaar 100%*
Voor de frambozencoulis:
- 250 gr diepvries frambozen
- 3 blaadjes gelatine
- stevia vloeibaar 100%*
- enkele druppels knijpcitroen*
Voor de topping (optioneel):
- gemengd rood fruit
- cacao nibs
- amandelschilfers
Benodigdheden:
- een ronde springvorm van ongeveer 28 cm doornede
- bakpapier
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Maak de bodem:
Verwarm de oven op 180°.
Plet de bananen en mix met de amandelmelk tot een papje.
Voeg de havervlokken en speculaaskruiden toe naar smaak.
Meng het geheel tot een glad deeg.
Bedek de springvorm met bakpapier en giet het deeg uit over de bodem.
Bak 15 minuten en haal de bodem uit de oven en laat deze om afkoelen.
Verlaag de oven naar 140°.
Maak nu de vulling:
Klop de eieren los.
Voeg de ricotta, de roomkaas, het vanillepoeder, naar wens stevia en enkele druppels knijpcitroen tot een glad mengsel.
Snij het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg dit ook toe.
Giet de vulling in de vorm op je afgekoelde bodem en zet ongeveer 1 uur in de oven.
Maak de coulis:
Leg de gelatineblaadjes in koud water. Ze moeten volledig onder water zitten.
Doe de frambozen, de stevia, de knijpcitroen en 2 eetlepels water in een steelpannetje.
Breng aan de kook en laat 5 min koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een zeef.
Knijp de gelatine uit en los die op in het warme gezeefde sap.
Giet de coulis over de cheesecake en laat opstijven in de koelkast.
Als laatste voor het serveren:
Verwijder de springvorm en werk de taart af met het rood fruit, de cacao nibs en de amandelschilfers