Chocolademousse met een rode vruchten toets
Dit heb je nodig voor 4 porties:
Chocolademousse met een rode vruchten toets:
- 400 gr zijden tofu (te vinden in de natuurwinkel en sommige supermarkten)
- 30 gr Choqola milky free raw* (ongesmolten gewicht)
- 3 koffielepels raw cacao poeder*
- 1 koffielepel vanillepoeder*
- 5 koffielepel vloeibare stevia*
Voor de afwerking:
- 30 gr hazelnoten*
- een klein beetje gevriesdroogd rood fruit of een klein beetje vers rood fruit
- een klein beetje kokosrasp*
(eventueel een kleine beetje Himalayazout)
*Verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
- Smelt de Choqola au bain-marie (dwz : smelt de Choqola in een kommetje dat je in heet water zet, laat nadien even afkoelen)
- Open het pakje zijden tofu en giet het overtollige vocht voorzichtig weg. Doe de tofu in een diepe maatbeker en maak deze los en egaal met behulp van een staafmixer (op de laagste stand).
- Voeg voorzichtig de gesmolten Choqola toe en mix tussendoor steeds alles even goed door elkaar tot beide ingrediënten perfect gemengd zijn.
- Voeg de 3 koffielepels cacaopoeder, de koffielepel vanillepoeder en de halve koffielepel vloeibare stevia toe en mix opnieuw tot alles mooi gemengd is.
- Schep het mengsel in 4 potjes en zet minstens 2u (of zelfs een nachtje) in de koelkast zodat deze kan opstijven.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze grof.
- Verdeel de noten over de 4 potjes. Verkruimel het gevriesdroogd fruit voor een rode toets of werk af met wat vers rood fruit en een klein beetje kokosrasp.
Voor de durvers: doe er een snuifje Himalayazout over. Heerlijk!
Dit is per persoon (per potje)1 eiwitportie en 1/4 notenportie.
Als je vers fruit gebruikt, moet je dit natuurlijk ook tellen als fruitportie, afhankelijk hoeveel fruit je gebruikt per persoon.
Smakelijk en geniet ervan!