Chop choy met kip en scampi
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Chop choy met kip en scampi:
- 125g shitake of kastanjechampignons (vermindert wat in gewicht na het klaar maken)
- 100g sojascheuten
- 50g rode en/of groene paprika
- 50g rode ui
- 100g wortel
- 130g kipfilet
- 200g scampi ‘s
- 2 teentjes look
- een stukje verse gember van ongeveer 2cm op 2cm
- 1 chilipepertje
- 1 koffielepel sambal
- 2 eetlepels sojasaus zonder suiker*
- 1 eetlepel kokosolie*
- olijfolie*
- 1 eetlepel Leef & Eet zoetzure saus*
- zwarte peper
- Himalayazout*
- 1/2 koffielepel knijpcitroen*
- 1 koffielepel groentebouillonpoeder zonder suiker*
- 10g sesamzaadjes*
- 250g Konjac noodle*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de champignons, de wortel, de ui en de paprika in niet te kleine stukken.
Snij de kipfilet in blokjes.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal (indien nodig).
Snij de look, de gember en de chilipeper héél fijn.
Meng de sojasaus met de groentebouillon, de sambal, de citroen, de zoetzure saus, de look, de gember en de chilipeper. Zet dit soyamengsel° even apart.
Verhit de wok pan met de kokosolie en roerbak eerst de reepjes wortel en voeg na enkele minuten de paprika en de rode ui toe.
Na een 2-tal minuten samen roerbakken voeg je vervolgens de champignons en de sojascheuten toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep nu de groenten uit de wok.
Bak in dezelfde pan kort de scampi’s in olijfolie aan, ze mogen nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
Giet het sojamengsel° in de pan, laat hierin de kippenblokjes zachtjes garen, zo nemen die alle smaken op.
Voeg nu de groenten en de scampi’s weer toe en meng alles door elkaar.
Werk af met de sesamzaadjes.
Serveer samen met de Konjac noodle : spoel deze eerst goed af onder stromend water en laat ze 1 minuut koken. (Zie tip)
Let wel:
Tip: De Konjac vezel noodle goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je deze aan je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, dan wordt het plastiek achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.
Voor de L&E volgers:
Chop choy met kip en scampi is per persoon 1 groenten portie, 1 eiwitportie en 1,5 vezelportie