Coquilles met gebraiseerd witloof en shiitakes
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Coquilles met gebraiseerd witloof en shiitakes
- 400 gr coquilles (eventueel te bestellen via de site verse visproducten)
- 250 gr witloof
- 200 gr shiitakes
- 20 gr sesamzaadjes*
- 100 ml brothway nordic lobster*
- 3 koffielepels sojasaus zonder suiker en gluten*
- ghee*
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
- garnering: (optioneel) veldsla
- benodigdheden: een kookring
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Smelt de ghee in een lage pot op middelhoog vuur.
Bak daarin de witloofstronkjes ongeveer een 4-tal minuten aan elke zijde. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Overgiet met een bodempje water en zet het deksel erop.
Laat 20 à 25 stoven op een licht vuur.
Bak de shiitakes kort aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm de bouillon Brothway Nordic lobster met de sojasaus en laat licht inkoken.
Bak in een andere pan de coquilles kort aan in ghee.
(ze moeten nog glazig blijven binnenin, als je ze langer bakt worden ze taai)
Serveertip:
Leg een grote kookring op het bord.
Maak een torentje met eerst de shiitakes,
daarna het witloof (laat het witloof uitlekken of dep het droog met een propere handdoek).
Daarop leg je de coquilles.
Bestrooi met de sesamzaadjes en verdeel de saus erover.
Werk af met de veldsla.
Voor de Leef en Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.