Courgettenestjes met ei
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Courgettenestjes met ei:
- 2 eieren
- 1 courgette
- 1/2 avocado
- 4 kleine tomaatjes
- verse basilicumblaadjes
- 10 gr pijnboompitten*
- Citroen of citroenflesje*
- 1 eetlepel olijfolie*
- peper
- Himalaya zout*
* Verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Zet even apart.
Snij de courgette in lange, dunne reepjes of gebruik een groenten slijper.
Bestrooi de reepjes met zout en laat een paar minuten staan om het vocht te onttrekken.
Snij de avocado in blokjes en besprenkel met citroen.
Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
Neem nu de courgettereepjes en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Kruid de courgetterepen met peper.
Neem een ovenschaal en maak met de courgettereepjes 2 nestjes.
Breek in ieder nestje een eitje. Kruid met peper en zout.
Zet nu de schaal 5 tot 10 minuten in de oven tot de eitjes gestold zijn.
Leg de courgettenestjes met ei op een bord.
Voeg hierbij de blokjes avocado en plakjes tomaat, werk af met basilicumblaadjes.
Garneer met de pijnboompitjes.
Dresseer hierover de olijfolie.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.