Everzwijnragout
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 260 gr stoofvlees van everzwijn
- 50 gr ajuin
- 200 gr wortel
- 250 gr shiitakes of boschampignons (je zal na het bereiden nog +/-150 gr overhouden)
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 koffielepel kippenbouillonpoeder zonder suiker*
- 1 eetlepel scherpe mosterd*
- 2 dl rode wijn (alleen die van Pure The Winery omdat die geen suiker bevat) *
- ghee *
- olijfolie *
- rozemarijn
- tijm
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Los de bouillon op in 2 dl water.
Snij de ajuin en de knoflook fijn.
De wortelen snij je in schijfjes of stukjes.
Snij de champignons in 2 of in 4 volgens de grootte van de champignons.
Bak het stoofvlees kort in de ghee tot het vlees mooi bruin gekleurd is.
Blus het vlees met de rode wijn.
Laat even opkoken zodat alle vleessmaken uit de pan loskomen.
Stoof ondertussen – in een andere pan – de fijngesneden ajuin en knoflook in olijfolie.
Voeg de gestoofde ajuin en knoflook, de kruiden, de mosterd en de bouillon toe aan het vlees.
Laat op een zacht vuurtje sudderen voor 60 minuten.
Voeg de gesneden wortel en champignons toe en laat nog 30 minuten rustig stoven.
Controleer of het vlees gaar is.
Serveer eventueel met quinoa of boekweitcouscous. (dan tel je er nog een vezelportie bij)
Geniet ervan met een glaasje rode wijn van Pure The Winery
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groente portie.