Fajitas Tortillas
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Voor 4 tortillas:
- 4 eitjes, we hiervoor alleen het eiwit nodig
- 30 gr kokosmeel*
- 1/2 koffielepel bakpoeder*
- Een mespuntje Himalaya zout *
- Kruiden naar wens: lookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder
Voor de fajitas:
- 130 gr kippenreepjes
- 150 gr paprika (neem een mengeling van kleuren)
- 50 gr rode ui
- olijfolie*
- 1 koffielepel Leef & Eet spicy saus*
- ½ koffielepel komijnpoeder
- ½ koffielepel paprikapoeder
- ½ koffielepel lookpoeder
- 1 rood pepertje
Voor de guacamole:
- 1 avocado
- 1 koffielepel knijpcitroen*
- 1 soeplepel olijfolie*
- Kruiden naar wens: chilipoeder, zwarte peper, Himalaya zout*, (koriander, als je dat lust)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Tortillas:
Meng het eiwit, 3 soeplepels water en het kokosmeel met een klopper. Laat het mengsel een 2-tal minuten rusten.
Voeg het bakpoeder, het Himalaya zout en de kruiden toe naar smaak.
Meng nog eens goed.
Bak hiervan 4 tortilla’s in een antiaanbakpan. Je pan moet goed warm zijn.
Neem telkens ¼ van je beslag. De tortilla’s moeten dun zijn.
Draai de tortilla om zodra de bovenkant niet meer glimmend en plakkerig is.
Bak dan nog eens 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
Fajitas:
Snij de kip in reepjes.
Meng de komijn-, paprika- en lookpoeder met de spicy saus en 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de kip toe en laat minimum 30 minuten buiten de koelkast marineren.
Snij de paprika in reepjes, het rode pepertje fijn en de ui in ringen.
Bak de paprika, de ui en het rood pepertje een 3-tal minuten aan in olijfolie.
Voeg de kip toe en bak alles samen gaar.
Guacamole:
Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot puree.
Meng de citroen en de olijfolie erdoor.
Breng op smaak met de kruiden.
Serveren:
Neem een tortilla en leg de reepjes kip en groente in het midden van de tortilla, doe hier wat guacamole en Griekse yoghurt op en plooi je wrap toe.
Tip:
Maak wat extra wraps en bewaar deze in de koelkast.
Lekker als ontbijt? Je kan ze beleggen met cottage cheese en fruit.
Als lunch? Lekker met wat gerookte zalm en eventueel wat extra guacamole en sla.
Deze wraps zijn veelzijdig, lekker en luchtig.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groenten portie.