Fazantenfilet met knolselderpuree en walnotensaus
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Fazantenfilet met knolselderpuree en walnotensaus
Voor de knolselderpuree:
- 300 gr knolselder
- 200 ml kippenbouillon zonder suiker* (200 ml water waarin 1 koffielepel bouillonpoeder is opgelost)
- 200 ml sojamelk
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
Voor de rode bietenchips:
- 1 kleine gekookte rode biet
- olijfolie*
- Himalaya zout*
Voor de filet:
- 260 gr fazantenfilet
- ghee om te bakken*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 100 gr oesterzwammen
Voor de saus:
- 60 gr walnoten*
- 10 gr pijnboompitten*
- 150 ml sojamelk
- 1.5 koffielepel hazelnootolie*
- 1 teentje look
- marjolein
- zwarte peper
- Himalaya zout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 150°.
Snij de rode biet in dunne plakjes en dep deze droog.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg daarop de plakjes rode biet, bestrijk ze met olijfolie en kruid met Himalaya zout.
Zet in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Draai de chips om en bak ze nog eens voor 20 minuten tot ze knapperig zijn.
Tip! Bak er enkele extra want ze zijn mega lekker…
Schil de knolselder, snij die in stukken en kook deze gaar in de sojamelk en de kippenbouillon.
Giet de knolselder af maar hou het vocht bij.
Mix de knolselder tot een gladde puree, voeg wat vocht toe indien nodig.
Kruid met peper, Himalaya zout en nootmuskaat.
Dep de fazantenfilets droog, bak ze aan beide kanten mooi bruin in de ghee. Hou de pan nog even apart.
Leg de filets in een ovenschaal.
Giet de jus erover, dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak nog 10 minuten in de oven.
Maak de saus door alle ingrediënten, behalve de hazelnootolie, in de blender te mixen tot een glad mengsel.
Voeg dan beetje bij beetje de hazelnootolie toe en blijf mixen.
Kruid naar smaak met peper & zout.
Doe een geutje olijfolie in de pan van de fazant, bak hierin de oesterzwammen kort aan.
Serveer de fazantenfilet met de knolselderpuree, de rode bietenchips, de oesterzwammen en de walnotensaus.
Laat het je smaken!
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie, 1/2 vezelportie en 1 notenportie.