Fish fingers met dille-yoghurt dipsaus
Dit heb je nodig:
Voor de Fish fingers:
- 2 kabeljauw of koolvis filets
- 2 eitjes (je hebt alleen het wit nodig)
- 30 gr havervlokken*
- Herbamare*
- olijfolie*
Voor de dille-yoghurt dipsaus:
- 50 gr Griekse yoghurt 0%
- 2 eetlepels mayonaise * (verkrijgbaar bij je consulent of recept op de Leef & Eet site)
- 1 teentje knoflook
- half bosje dille
- knijpcitroen *
- zwarte peper
- Himalaya zout *
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Mix de havervlokken fijn in een blender.
Snij de visfilet in reepjes.
Scheid het eiwit van het eigeel.
Kruid de visreepjes met de Herbamare.
Haal de reepjes vis eerst door het eiwit en daarna door de gemixte havervlokken.
Maak de dipsaus:
Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise.
Hak en meng de dille en het teentje knoflook samen.
Kruid met peper en zout.
Voeg enkele druppels knijpcitroen toe.
Bak de fish fingers in olijfolie aan alle zijden goudbruin.
Serveer met de dipsaus.
Voor de Leef & Eet volgers:
Enkele Fish fingers kan je als hapje eten en hoef je niet te tellen.
Wil je ze als maaltijd, dan reken je het volgende:
Voor de vis reken je: min 150 gr, max 200 gr is 1 eiwitportie.
Per 15 gr havervlokken is dit 1 vezelportie.
Tip:
Je kan de fish fingers invriezen.
Zo heb je – ook last minute – altijd iets om snel op tafel te toveren.
Je kan ze ook serveren met knolselder frietjes of bloemkool puree, dan heb je een complete maaltijd.
Smakelijk!