Groene asperges met feta en garnalen
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Groene asperges met feta en garnalen
- 350 gr groene asperges
- 50 gr rucola salade
- 60 gr fetakaas
- 200 gr grijze garnalen
- 30 gr zongedroogde tomaatjes*
- 30 gr walnoten*
- balsamicoazijn *
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- chilivlokken*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de feta in blokjes en hak de walnoten grof.
Snij 2 cm van de achterkant van de asperge af, snij ze daarna in schuine grove stukjes van ongeveer 3 cm.
Roerbak op middelhoog vuur de groene asperges in olijfolie tot ze beetgaar zijn.
Schep ze regelmatig om.
Kruid met versgemalen peper en Himalaya zout.
Dresseer de asperges op de rucola salade, verdeel de zongedroogde tomaatjes, de gehakte walnoten stukjes feta en grijze garnalen erover.
Overgiet met een scheutje balsamicoazijn.
Kruid nog af met peper uit de molen, zout en chilivlokken.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie, 1/2 notenportie.
Serveer eventueel met een sneetje Leef & Eet brood besmeerd met wat ghee* (tel er dan nog een extra eiwitportie bij).