Hamburger met bloemkoolcurry en spinazie
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Hamburger met bloemkoolcurry en spinazie
Voor de hamburger:
- 1 sjalot
- 1 ei
- 260 gr rundsgehakt
- 40 gr gemalen kaas
Voor de bloemkoolcurry:
- olijfolie*
- ghee*
- zwarte peper
- currypoeder
- Himalaya zout*
- Konjac rijst 250 gr*
- 200 gr bloemkool
- 1 koffielepel kippenbouillon* (groentebouillon kan ook)
- 1 blikje kokosmelk 200 ml*
- 1 teentje knoflook
Voor de spinazie:
- 100 gr spinazie
- 100 gr kastanjechampignons
- 50 gr rode ui
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de bloemkool in kleine roosjes, de champignons in vier, de knoflook fijn en de ui in reepjes.
Spoel de konjac rijst.
Meng het gehakt met het ei, de fijngehakte sjalot en de gemalen kaas.
Kruid met peper en zout.
Maak er 2 hamburgers van.
Bak de hamburgers in olijfolie, op een niet te hoog vuur tot ze gaar zijn.
Stoof de bloemkoolroosjes met de look aan in olijfolie.
Kruid met currypoeder.
Meng de kippenbouillon door de kokosmelk en voeg die bij de bloemkool.
Laat koken tot de bloemkool gaar is.
Meng de bloemkoolroosjes met de konjac rijst.
Stoof de champignons samen met de rode ui aan in olijfolie.
Stoof de spinazie kort aan in ghee. Zo krijg je een lekkere botersmaak.
Kruid af naar smaak.
Serveertip:
Maak eventueel gebruik van een kookring.
Serveer de bloemkoolcurry, daarop de spinazie, dan de hamburger, een lepel van je zelfgemaakte tomatenketchup (zie tip) en de gebakken champignons.
Een kleurrijk voedzaam gerechtje met een bom aan smaken…
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groenten portie.
Tip:
Heerlijk met zelfgemaakte ketchup.
Dit heb je nodig voor de ketchup:
- blik gepelde tomaten van 400g
- 2 soeplepels balsamico azijn*
- olijfolie*
- 1/2 rode paprika
- 150 gr ui
- 1 teentje knoflook
- 100% vloeibare Stevia naar smaak*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de ui, de paprika en de knoflook heel fijn in een hakmolen en fruit deze samen in olijfolie.
Voeg de gepelde tomaten en de balsamico azijn toe en breng aan de kook.
Pureer met de staafmixer en laat nog 1 min doorkoken.
Laat de saus afkoelen en breng met de Stevia op smaak. (naar wens)
Je mag hier een paar koffielepels van eten.