Hertenfilet met hazelnootsaus
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Hertenfilet met hazelnootsaus
- 250 gr hertenfilet
- 300 gr verse spinazie
- 200 gr wilde boschampignons (eventueel een mengeling)
- 60 gr hazelnoten*
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 flesje Brothway bio beef bouillon*
- ghee*
- olijfolie*
- hazelnootolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Hak de knoflook en sjalot fijn, borstel de champignons en was de spinazie.
Stoof de spinazie en champignons aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kruid de hertenfilets met peper en zout.
Verhit de ghee in een pan en bak de hertenfilets rondom goudbruin.
Laat het vlees 5 minuten verder garen in de oven.
Laat daarna nog even rusten in aluminiumfolie. (zo komen de sappen los)
Stoof in een andere pan de knoflook en sjalot in een geutje olijfolie.
Mix de hazelnoten met de bouillon in de blender tot een pasta en voeg dit bij de gestoofde knoflook en sjalot.
Kruid met peper en zout.
Giet op het laatste een geutje hazelnootolie door de saus.
Serveertip:
Serveer de hertenfilet met de groenten, de saus en een glaasje rode Pure wijn. (wijn zonder suiker, verkrijgbaar bij je consulent).
Voor de Leef en Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groenten porties en ½ notenportie.