Vandaag heb ik het graag over een gezonde, lekkere drank: hibiscusthee.
Heel eenvoudig te maken: gedroogde hibiscus in een grote kan, voeg er kokend water aan toe en laat even trekken. 15gr op 1 liter water volstaat al.
Hoe langer je de bloemen laat trekken hoe sterker en hoe donkerder de thee wordt.
Je kan er een beetje zoethout aan toevoegen of naar smaak enkele stukjes verse gember, een beetje stevia als je hem liever zoeter drinkt.
Ik laat hem niet te lang trekken. Je kan deze thee koud of warm drinken.
Dan zeef je je thee, giet hem in een mooie fles of kan en zet hem in de ijskast.
Niet alleen lekker maar ook heel gezond. Van hibiscus is bekend dat het helpt bij hoge bloeddruk, helpt mee de bloedsuikerspiegel te verlagen, houdt je lever gezond, helpt bij menstruatiepijn, bij je spijsvertering, zuivert de nieren en helpt om af te vallen.
Hibiscusthee is rijk aan vitamine C, bevat o.a. mineralen en antioxicanten, flavenoiden en fenolen en is bij uit stek de thee bij griep.
Lekker koud, een goede dorstlesser en een alternatief voor gewoon water.