Hutsepot met tofu reepjes
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Hutsepot met tofu reepjes:
- 250 gr tofu
- 400 gr mix prei, wortel, raap, groene kool
- 2 eetlepels kokosolie*
- 3 eetlepels sojasaus*
- lookpoeder :1/2 koffielepel
- paprikapoeder : 1/2 koffielepel
- bouillon poeder*: 1/2 koffielepel
- snuifje peper en Himalayzout*
- Herbamare* volgens je eigen smaak
- 1 laurierblad
- eventueel 30 gr boekweitmeel*
* alle* zijn verkrijgbaar bij je Leef & Eet consulent
Zo ga je te werk:
Neem de 250 gr tofu en snij deze in plakjes van max 1 cm en daarna in reepjes.
Leg de reepjes in een platte schotel, besprenkel deze met de 3 eetlepels sojasaus en wentel of draai deze goed om.
Kruid deze reepjes met flink wat lookpoeder en paprikapoeder.
Voeg nog wat Herbamare, peper en Himalayazout toe om lekker af te kruiden, volg hierin je eigen smaak.
Laat de tofu reepjes nu minstens 30 minuten marineren.
Bak daarna de reepjes in één eetlepel kokosolie.
Stoof tegelijkertijd de mix van groenten ook in één eetlepel kokosolie.
Optioneel kan je deze groenten bestrooien met het boekweitmeel om een vezelportie toe te voegen aan het gerecht.
Voeg nu water toe zodat de groenten half onder water staan.
Voeg hierbij de bouillon, een flinke dosis Herbamare en het laurierblad.
Laat 25 à 30 minuten koken op een laag vuurtje.
Nu kan je dit afkruiden met peper en zout.
De marinadetijd van de tofu reepjes en de kooktijd van de groenten zijn ongeveer even lang.
Je kan er zo voor zorgen dat ze ongeveer gelijker tijd klaar zijn.
Tip:
Maak een mooie presentatie van je gerecht.
Start met de groentjes onderaan en dresser de tofu reepjes boven de groenten.
Voor de Leef & Eet volgers is dit 1 groenten portie en 1 eiwitportie per persoon.
Dit gerecht bevat enkel een vezelportie wanneer je 30 gr boekweitmeel toevoegt.