Kabeljauw met krokant jasje
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Kabeljauw met krokant jasje:
- 400g kabeljauwhaasje
- 350g sperziebonen
- 50g sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 tot 2 koffielepels boekweitmeel*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 3 koffielepels Leef & Eet spicy saus*
- 2 koffielepels balsamico azijn* (zonder suiker)
- 2 koffielepels olijfolie en extra om de vis en de boontjes te bakken*
- 20g pijnboompitten*
- verse peterselie als afwerking
- kokosolie*
- herbamare*
- schepje all plant proteïne*
- gedroogde chilikruiden (optioneel)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de sjalotjes en de look fijn.
Hak de peterselie.
Kook de boontjes, giet ze af en spoel ze onder koud water, zo blijven ze mooi groen.
Krokante sjalotjes of Bicky uitjes??
Meng de sjalotjes en de look met het boekweitmeel. Zorg dat het meel er goed rond zit.
Kruid met Himalaya zout en voor de liefhebbers met nog een snuifje chilikruiden.
Verhit de kokosolie in een kleine antiaanbakpan en bak de sjalotjes in de hete kokosolie.
Zet je vuur niet te hoog zodat ze niet te snel kleuren. Schud ze regelmatig om tot ze krokant gebakken zijn en mooi bruin van kleur. Hou je pan goed in de gaten want dit kan snel gaan. Schep de uitjes uit de pan.
Bak in dezelfde pan je pijnboompitten tot ook deze mooi gekleurd zijn. Let op: ook dit gaat snel.
Maak nu de saus.
Dit doe je door de balsamicoazijn met de spicy saus en de 2 koffielepels olijfolie te mengen.
Verwarm de saus en laat die indikken zodat het zurige van de balsamico verdampt.
Dep de kabeljauwhaasjes droog, kruid met peper en herbamare.
Wentel de stukjes vis in de all plant proteïne, zo krijg je een krokant korstje rond je vis.
Bak de kabeljauw in olijfolie.
Bak de gare boontjes aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Dresseer de kabeljauw met de ingedikte saus, de boontjes en garneer met de Bicky uitjes, geroosterde pijnboompitten en fijngehakte peterselie.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.