Kelpnoedels met een gepocheerd eitje in een romig avocadosausje
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Kelpnoedels met een gepocheerd eitje in een romig avocadosausje
- 340 gr kelpnoedels*
- olijfolie*
- 2 eieren
- witte azijn
- 2 avocado ‘s
- 170 ml Griekse yoghurt 0%
- citroenflesje*
- 1 teentje look
- 1 handvol verse peterselie
- zwarte peper
- Himalaya zout *
- Paprikapoeder
- (optioneel: verse citroenmelisse)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Hak de peterselie fijn.
Ontpit de avocado’s en haal het vruchtvlees eruit.
Meng in een blender: de Griekse yoghurt, de avocado ‘s, het teentje knoflook, de peterselie en enkele druppels citroen, samen tot een gladde saus.
Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Spoel de kelpnoedels goed onder stromend water.
Om de eitjes te pocheren vul je een kookpot met water en een goede scheut azijn. Door de azijn stolt het eiwit beter.
Breng het water aan de kook. Zet nu het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt.
Breek 1 voor 1 voorzichtig de eitjes in een koffietas. De dooier moet volledig blijven.
Laat nu je 2 eitjes, elk apart, uit de koffietas glijden tegen de rand van je kookpot.
Met een schuimspaan kan je het eiwit wat rond het eigeel “helpen”. Pocheer 1 à 2 minuten.
Met een schuimspaan haal je het ei er voorzichtig uit en leg het op een handdoek.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok pan en roerbak de kelpnoedels ongeveer een minuutje.
Voeg de avocadosaus toe en meng alles goed.
Warm alles nog even samen op.
Serveer met het gepocheerd eitje.
Als je wil kan je afwerken met wat blaadjes citroenmelisse.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.
Wist-je-datje:
Kelp is een zeewier dat tot de familie van de bruine zeealgen behoort.
Het bevat verschillende mineralen zoals natrium, kalium, magnesium en calcium.
Kelp bevat jodium, voor een gezonde stofwisseling, het sporenmineraal: vanadium, vitamine B1, B2, B11 en C.
Dit product bevat alle ingrediënten uit de zee die onze immuniteit mee helpen versterken. Het smaakt echter niet naar vis.
Kelp bevat nagenoeg geen koolhydraten. Daardoor is het caloriearm en geschikt voor diabetici en mensen die op hun gewicht willen letten of willen afvallen.
Kelp is glutenvrij.
Kelpnoedels kan je koken, maar je kan ze ook rauw eten.
Rauw zijn ze lekker krokant. Je hoeft ze daarvoor enkel met water af te spoelen.
Door de neutrale smaak kun je er eindeloos mee variëren.
Ze passen perfect in Italiaanse gerechten, wok gerechten, salades, soepen, snacks en ovenschotels.
Waarom zijn de kelpnoedels wit en kelp groen?
We gebruiken enkel het binnenste, witte vlees van kelp nadat de groene, buitenste schil is verwijderd.
Het witte vruchtvlees wordt nadien aan de zon gedroogd en tot poeder verwerkt, daarvan worden dan de noedels gemaakt.