Klassieke Chocolademousse
Dit heb je nodig voor 7 porties klassieke chocolademousse
Klassieke Chocolademousse
- 250 gr ricotta
- 3 eetlepels ChoQola*
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel cacaopoeder*
- 100% Stevia*
- 1 blikje kokosmelk (zonder suiker)*
- aardbeien om te garneren
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Smelt de ChoQola au bain-marie.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Meng in een blender de ricotta, de gesmolten ChoQola, de Stevia en het cacaopoeder tot een glad geheel.
Voeg dit mengsel langzaam toe aan de stijfgeklopte eiwitten.
Klop het vaste deel van de kokosmelk met een mixer op tot room. (het vloeibare deel kan je houden om bijv. eens te verwerken in een sausje)
Verdeel de chocolademousse in glaasjes, garneer bovenaan met de kokosroom en werk af met de stukjes aardbei.
Voor de Leef & Eet volgers:
Reken voor 1 potje 1/2 eiwitportie (als ½ extra tussendoor).
De aardbeien tel je als fruitportie volgens de hoeveelheid die je erbij eet.
(150 gr aardbeien is 1 fruit portie).
Weetje:
Binnen ons pakket gezonde voeding hebben we natuurlijk ook een ‘verwenmomentje’.
Choqola lijkt op chocolade, maar is het niet. Smaakt wel heel lekker!
Chocolade wordt chocolade genoemd als deze cacaoboter en suiker bevat.
En net dat zit er niet in.
Choqola is gemaakt van raw cacao, koudgeperste kokosolie, ongeroosterde noten, vanille, kruiden zoals kurkuma, kaneel, minerale zouten en dennenhoning.
De gebruikte dennenhoning is er eentje van een zuivere soort.
De toevoeging van kurkuma, kaneel en nog andere kruiden voorkomt de stijging van je bloedsuiker zoals bij gewone honing.
Daardoor is deze Choqola zelfs geschikt voor diabetici!
Deze Choqola kan daarom perfect in het Leef en Eet programma gebruikt worden.
Met de bijgeleverde vormpjes maken we ijspralines.