Knolselder-spinazie soep
Wat heb je nodig voor 2 personen:
Knolselder-spinazie soep:
- 300 gr jonge spinazie
- 1 blikje kokosmelk van 200ml*
- 200 gr knolselder
- 100 gr gerookte zalm
- 2 koffielepels groentebouillon*
- Himalaya zout*
- zwarte peper
- 20 gr pijnboompitjes*
- 50 gr ricotta
*verkrijgbaar bij je consulent
Hoe ga je te werk:
Snij de gerookte zalm in smalle reepjes.
Snij de knolselder in stukken en kook die 15 minuten op een laag vuur met de kokosmelk, 800 ml water en de groentebouillon.
Voeg de spinaziebladen toe en laat nog 5 minuten meekoken, ook op een laag vuur.
Mix de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout (niet te veel, de gerookte zalm bevat ook zout) en peper.
Verdeel de zalm over 2 soepkommetjes.
Schep de soep over de 2 soepkommen boven op de zalm.
Verdeel nu de ricotta en de pijnboompitten over de 2 kommetjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 groenten portie, 1 vezelportie en 1 eiwitportie en 1/4 extra tussendoor.
Smakelijk!