Heerlijke koekjes zonder suiker en glutenvrij…
Koekjes met fruit, noten en zaden
Dit heb je nodig:
Koekjes met fruit, noten en zaden:
- 100 gr zaden en pitten: een mengeling van chiazaad, sesamzaad, zonnebloempitjes, gebroken lijnzaad, pompoenpitten…
- 150 gr noten mengeling: hazelnoten, walnoten, amandelnoten…
- 2 eieren
- 150 gr fruit (blauwe bessen, moerbeibessen, stukjes mango, frambozen…)
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel olijfolie
Zo ga je te werk:
Verwarm alvast je oven voor tot 180°.
Hak de noten in kleine stukjes. Meng met de pitten en de zaden. Doe dit samen in een kom, meng met het fruit. De mango snij je best in kleine blokjes. Klop de eitjes, voeg de kokosolie (laat deze even smelten) en de olijfolie toe. Meng alles goed onder elkaar.
Ik hou van koekjes zonder suiker, het fruit zorgt al voor een aangename zoete smaak.
Wil je ze echter zoeter dan kunnen enkele druppeltjes stevia* volstaan.
Volg je het Leef & Eet programma niet, dan kan je eventueel een lepel kokosbloesemsuiker toevoegen.
Je koekjes gaan dan meer kleven.
Maak ‘rotsjes’ of hoopjes op een bakplaat, best met bakpapier tussen of doe het mengsel in een muffinvorm en laat ongeveer 20 min bakken op 180°.
Let wel: deze koekjes kleuren vrij snel, af en toe je oven openen is zeker aan te raden.
Laat afkoelen en bewaar ze zeker in de ijskast. Er zitten namelijk geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en ook geen suiker (wordt ook vaak gebruikt als bewaarmiddel) in.
Lekker als extraatje bij een yoghurt ontbijt, bij je koffie of zo maar als een verwenmomentje voor jezelf.
Geniet er van…
Smakelijk!
* verkrijgbaar bij je consulent