Kokosballetjes met matcha
Wat heb je nodig voor 15 balletjes:
- 30 gr kokosmeel*
- 20 gr kokosrasp* + 15 gr om de balletjes te draaien
- 1/2 avocado
- 1 koffielepel matcha thee*
- vloeibare 100% stevia*(naar wens)
- 1 koffielepel kokosolie*
- optioneel: kokosmelk max 0.3g suiker*
*verkrijgbaar bij je consulent
Hoe ga je te werk:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat 5 à 7 minuten draaien tot er een smeuïge massa ontstaat. Zo komen de oliën in de kokosrasp vrij en kleeft alles mooi aan elkaar.
Proef even of je ze zoet genoeg vindt, zo niet kan je er nog een beetje Stevia aan toevoegen.
Mocht het deeg iets te droog zijn en moeilijk om bolletjes mee te draaien, voeg er dan nog een scheutje kokosmelk aan toe.
Draai er 15 balletjes van en rol deze door de extra kokosrasp.
Zet de balletjes in de koelkast.
Tip:
Je kan hiermee variëren met andere ingrediënten zoals chiazaad, sesamzaad, cacaopoeder of de ChoQola kan ook.
Voor de Leef & Eet volgers:
Je mag er 2 balletjes van eten per dag, zie het als een extra.
2 balletjes zijn 1/4 vezelportie.