Koolvis in romige mosterdsaus met knolselderpuree
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Koolvis in romige mosterdsaus met knolselderpuree
- 300 gr koolvis
- 100 gr prei
- 300 gr knolselder
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 2 soeplepels gehakte peterselie
- 3 koffielepels fijne mosterd*
- 1 blikje kokosmelk zonder suiker *
- citroenflesje*
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
- 1 koffielepel groentebouillonpoeder*
- sojamelk zonder suiker
- 2 koffielepels ghee*
- 30 gr havervlokken*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 185 graden.
Los de groentebouillon op in 100 ml water.
Snij de knolselder in blokjes en kook deze gaar in de groentebouillon.
Snij de look en het sjalotje fijn.
Snij de prei in reepjes.
Stoof de look, de sjalot en de prei aan in olijfolie tot de prei beetgaar is.
Voeg de kokosmelk en de mosterd toe.
Kruid naar smaak met peper en zout en enkele druppels citroen.
Meng de helft van de peterselie eronder.
Giet de knolselder af.
Pureer de knolselder met de ghee (eventueel wat sojamelk).
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Mix in een blender de havervlokken met de rest van de peterselie.
Leg de koolvis in een ovenschaal, overgiet met de mosterdsaus.
Schik de knolselderpuree er bovenop en werk af met de havervlokken.
Zet in de oven voor 25 minuten, de laatste paar minuten kan je de schotel eventueel nog even onder de grill zetten.
Serveertip:
Serveer met een glaasje Pure The Winery witte wijn.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.
Wist-je-datje:
Pure The Winery Wijn:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”