Leef & Eet pistolet mix
Dit heb je nodig voor 12 pistolets of 1 brood pistolet mix:
Leef & Eet pistolet mix
- 1 zakje Leef & Eet pistolet mix*
- 6 eieren
- 300 ml warm water
- garnituur voor de bovenkant: pompoenpitten, sesamzaadjes, chiazaadjes…
- extra ingrediënt(en) optioneel: gehakte noten, pitten, cacao nibs, blauwe bessen, frambozen…
- in de stabilisatiefase kan ook gedroogde cranberry’s zonder suiker* stukjes dadels…
- bakpapier
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°C.
Meng de inhoud van de pistolet mix met de eieren en het warm water.
Meng eventueel ook de extra ingrediënten er doorheen.
Laat het deeg 15 minuten rusten (niet in de koelkast).
Verdeel je deeg in 12 gelijke delen en rol er bolletjes van.
Leg de bolletjes op het bakpapier op een bakplaat, leg ze een beetje uit elkaar.
Werk bovenaan af met het garnituur naar keuze.
Bak af in 30 min.
Wil je liever een volledig broodje?
Doe dan het deeg in een bakblik en bak je volledige brood af in 45 minuten.
Laten afkoelen op een rooster.
Tip:
Dit brood kan je 1 week in de koelkast bewaren.
Je kan ze ook per portie invriezen.
Voor de Leef & Eet volgers:
2 kleine broodjes of 75 gr brood zijn 2 vezelporties.