Minestrone
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Minestrone
- 50 gr rode ui
- 1 teentje look
- 50 gr witte selder
- 100 gr coeur de boeuf of Roma tomaten
- 50 gr courgette
- 75 gr sperziebonen
- 75 gr wortel
- 1 blikje tomatenpuree zonder suiker
- oregano, rozemarijn, tijm… (naar smaak)
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 2 koffielepels groentebouillonpoeder zonder suiker *
- 200 gr kalfsgehakt
- 125 gr konjac noodle *
- handje verse basilicumblaadjes
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de ui en de look fijn. De wortelen, de selder, de boontjes en de courgette snij je in grovere stukken.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Stoof de ui en de look in olijfolie, voeg de selder en de wortelen toe en laat ze enkele minuten meestoven.
Voeg de boontjes, de courgette, de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
Overgiet met 1 liter water en de groentebouillon.
Laat een halfuurtje afgedekt zachtjes stoven.
Kruid het gehakt en maak kleine soepballetjes.
Spoel de konjac noodle goed onder stromend water en snij ze met een schaar in kleinere stukken.
Laat de laatste vijf minuten de balletjes zachtjes meekoken en voeg op het einde de noodle toe.
Kruid met peper en zout en de andere kruiden naar smaak.
Werk -net voor het opdienen- af met de verse basilicumblaadjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 groenten portie, 1 eiwitportie en 1/2 vezelportie.
Je kan er eventueel een sneetje brood bij eten, tel dan nog 1 vezelportie extra.
Let wel:
Tip: De Konjac vezel noodle goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je deze aan je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, dan wordt het plastiek achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.