Noedels met kip, spinazie en avocado.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Noedels met kip, spinazie en avocado:
- 250 gr konjac noodles*
- 400g rauwe verse spinazie (om 200g bereid over te houden)
- 1 avocado – klaar om te eten maar niet te rijp
- olijfolie*
- verse tuinkruiden die je zelf lekker vindt: zoals peterselie, kervel, bieslook…
- 1 koffielepel knijpcitroen* (of met verse citroen kan dit ook)
- Himalayazout*
- zwarte peper
- 260g kipfilet (met gerookte kip is dit nog lekkerder, die kan je bij de ‘Leef & Eet verse voeding’ bestellen) *
- 20g pijnboompitten*
- 1 teentje knoflook *verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Blancheer de spinazie kort en laat deze goed uitlekken, duw daarna het laatste vocht er zachtjes uit.
Pel het teentje knoflook.
Doe de spinazie samen met de avocado, de eetlepel olijfolie, het teentje knoflook, de citroen en de verse tuinkruiden in de blender en mix dit samen tot een gladde saus.
Snij de kip in blokjes en bak deze mooi bruin in de olijfolie. Je kan deze nog bijkruiden met peper en zout, naar je eigen smaak. Of gebruik de gerookte kip.
Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn.
Spoel de konjac noedels enkele keren goed af, laat deze 1 minuut wellen in kokend water en laat daarna even goed uitlekken.
Meng nu de noedels, de saus en de kip samen.
Maak er een mooie presentatie van, je kan deze 3 ingrediënten in laagjes over elkaar schikken.
Als laatste strooi je er de gebakken pijnboompitten over.
Dit gerecht ‘Noedels met kip, spinazie en avocado’ kan je zowel koud als warm eten.
Is ook heerlijk en handig om als koude lunch mee te nemen.
Voor de Leef & Eet volgers is dit per persoon 2 vezelporties, 1 eiwitportie en 1 groenten portie.
Geniet ervan en smakelijk!