Noordzeevispannetje met prei en tomaat
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Noordzeevispannetje met prei en tomaat:
- vis zoals zalm, tong, kabeljauw… of een mix, samen max 200gr
- 1/2 koffielepel bouillon zonder suiker*
- 100ml sojamelk
- ½ koffielepel Tammi bindmiddel*
- 150gr prei
- 50gr tomaat
- 1 soeplepel olijfolie
- snuifje Himalayazout en peper
- 30gr gemalen kaas
*verkrijgbaar bij je consulent.
Zo ga je te werk:
Laat je oven voorverwarmen tot 200°.
Bouillon maak je met 50ml water en de ½ koffielepel bouillonpoeder, zodra de bouillon kookt, voeg je de rauwe vis toe. Je laat dit 1 min koken, haalt de vis er weer uit en laat deze uitlekken.
Snij de prei in ringen, stoof deze in de olijfolie en kruid met peper en zout.
Doe de prei in een vuurvaste schotel en leg daarop de vis.
Om de saus te maken gebruik je de bouillon waarin je de vis kookte, voeg de sojamelk en het Tammi bindmiddel toe. Laat alles samen opkoken tot de gewenste dikte, je kan naar eigen smaak peper en zout toevoegen.
De tomaat hak je in kleine stukjes (is concaseren) en verdeel deze over de vis, giet daarna de saus erover, gratineer met de gemalen kaas en bak het geheel in een voorverwarmde oven (200°) gedurende 20 minuten.
Dit kan je serveren met Konjac vezel rijst of quinoa.
De Konjac vezel rijst (125 gr) goed afspoelen en 1 minuut laten wellen in kokend water, daarna afgieten.
Of opdienen met 75 gr gekookte quinoa.
Het Noordzeevispannetje met prei en tomaat is een heerlijk gerechtje waar het hele gezin van smult…
Smakelijk!
Voor de Leef & Eet volgers is het Noorzeevispannetje met prei en tomaat 1 eiwitportie en1 groenteportie en de Konjac vezel rijst of quinoa 1 vezelportie.