Omelet taartje met asperges en zalm
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Omelet taartje met asperges en zalm:
- 4 eieren
- 2 eetlepels verse tuinkruiden -die jij lekker vindt- zoals peterselie, kervel, bieslook…
- 100ml sojamelk
- zwarte peper
- Himalayazout*
- olijfolie*
- 50g zongedroogde tomaatjes op olijfolie*
- 350g groene asperges
- lente-ui
- 50 g gerookte zalm*
- 1 eetlepel ghee*
- 1 norivel
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij het harde uiteinde van de asperges, je hoeft ze niet te schillen, spoel ze even in koud water.
Hou voor de afwerking een 6-tal volledige asperges apart en de rest snij je in stukjes.
Doe de ghee in een wok pan en laat deze goed warm komen.
Bak de stukjes asperges hierin kort aan en giet er een klein scheutje water bij. Als het water verdampt is zijn de asperges klaar. Ze moeten nog beetgaar zijn.
Kruid ze naar smaak met peper en zout.
Ondertussen klop je de eieren los met de sojamelk, voeg de fijngesneden kruiden toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg het eimengsel bij je asperges.
Gebruik om je 2 taartjes te bakken 2 kleine bakpannetjes met opstaande rand.
Of leg 2 metalen ringen in je pan, zo krijg je mooie ronde taartjes.
Verwarm wat olijfolie en verdeel het eimengsel in de pannetjes of de metalen ringen.
Zet het vuur lager en laat ze traag garen. Je kan hiervoor eventueel een deksel gebruiken.
De 6 volledige asperges kook je even kort in water tot ze beetgaar zijn.
Snij het norivel in twee, verdeel daarop de zalm en rol de asperges erin op.
Werk het taartje af met de fijngesneden lente-ui, de aspergerolletjes en de zongedroogde tomaatjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon kom je hiermee aan 1 eiwitporties, 1/2 extra eiwit en 1 groenten portie.
Je kan er eventueel nog een halve portie Leef & Eet brood per persoon bij eten.
Zo kom je aan een volle extra eiwitportie die je telt als 1 van je 2 extra’s die je mag eten per dag. Tel er dan wel nog 1/2 vezelportie bij.
Smakelijk!