Omelet wraps tomaat mozzarella
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Omelet-wraps met tomaat & mozzarella
- 300gr kerstomaatjes
- 60gr kleine bolletjes mozzarella (geitenkaas kan ook)
- 25gr rucola
- 4 eieren
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- zwarte peper
- Himalaya zout*
Voor de rucola-walnoten pesto:
- 30gr walnoten
- 25gr rucola
- 1 teentje knoflook
- 20gr Parmezaan
- olijfolie*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Maak eerst de pesto:
Doe de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster ze kort tot ze licht gekleurd zijn. Roer regelmatig om, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Doe de walnoten samen met de look en de rucola in een keukenrobot en maal fijn.
Voeg de Parmezaan toe, 1 eetlepel water en de olijfolie tot je een mooie gladde pesto hebt.
(de hoeveelheid olijfolie is even kijken op het moment zelf).
Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
Snij de kerstomaatjes in kwartjes en kruid ze naar smaak met peper en zout.
Snij de mozzarellabolletjes in 2.
Roer de eitjes los samen met de gedroogde oregano, kruid met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een kleine antiaanbakpan en bak per persoon 2 kleine en dunne omeletten.
Bak ze 3 minuten aan 1 kant, draai om en bak dan nog 2 minuten aan de andere kant.
Maak de wraps:
Bestrijk de omelet-wrap met de pesto en beleg met de kerstomaatjes, mozzarellabolletjes en de rest van de rucola.
Heb je te veel tomaatjes om ertussen te leggen? Serveer ze er apart bij.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1,5 eiwitportie, 1 groenten portie (de pesto hoef je niet te tellen).