Ovenschotel bloemkool-pompoen-zalm
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Ovenschotel bloemkool-pompoen-zalm
- 200 gr bloemkoolroosjes
- 200 gr pompoen
- 200 gr gerookte zalm
- komijnzaad
- herbamare
- peper
- Himalaya zout
- tandoorikruiden
- Olijfolie
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 200°.
Leg de bloemkoolroosjes en de pompoenblokjes in een ovenschaal.
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Meng alles goed door elkaar.
Kruiden met herbamare, komijnzaad en tandoori.
Voeg een snuifje peper en Himalayazout toe.
Zet dit in de oven voor ongeveer 25 à 30 min.
Snij de gerookte zalmsneden in twee.
Je kan de zalmsneden klaarmaken in de oven.
Leg de zalmsneden op bakpapier. Zet de oven op max 180°.
Let op dat de zalm niet uitdroogt.
Je kan de zalmsneden ook klaarmaken in de pan. Minder kans op uitdrogen.
Je hebt geen extra vet nodig.
Gewoon bakken aan beide zijden.
Voor de Leef & Eet volgers is dit per persoon 1 eiwit portie en 1 groenten portie.
Tip: Dit kan gebruikt worden voor Opstart dag