Paella
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Paella
- 1 ui
- 2 paprika’s
- look
- groentebouillon*
- peper
- zout
- saffraan
- 300 gr kabeljauw en/of zalm
- 300 gr inktvis
- 400 gr kleine mosseltjes
- 500 gr venusschelpjes
- 8 scampi’s
- olijfolie
- 500 gr konjac vezel rijst*
Zo ga je te werk:
Gebruik bij voorkeur een wok pan.
Snij de ui, de paprika en de look fijn en stoof die even aan in olijfolie.
Voeg een beetje groentebouillon toe en kruid af met peper en zout.
Voeg saffraan toe en laat 2 minuten pruttelen.
Snij de kabeljauw, de zalm en de inktvis in stukken.
Voeg de vis bij de groenten en de saffraan en laat dit 4 minuten stoven.
Dan voeg je de mosselen, de venusschelpen en de scampi’s erbij.
Laat 3 minuten stoven.
Voeg de Konjac vezel rijst toe en laat nog 1 à 2 minuten mee wokken.
Smakelijk!
Let wel: De Konjac vezel rijst goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je deze aan je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, dan wordt het plastiek achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.