Pasta met spinaziesaus en zalm
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Pasta met spinaziesaus en zalm
- 200 gr verse spinazie
- 400 gr champignons
- 25 gr zongedroogde tomaatjes *
- 300 gr zalm
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr konjac noodle*
- kokosolie*
- olijfolie*
- knijpcitroen*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Hak de knoflook fijn.
Snij de zalm in blokjes.
Spoel de konjac noodle heel goed onder stromend water.
Stoof de knoflook in de kokosolie, doe de spinazie erbij en kruid met peper en zout.
Als de spinazie geslonken is, doe je deze in een blender.
Besprenkel met enkele druppels citroen en mix fijn tot een gladde saus.
Stoof de champignons in de olijfolie. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
Bak ook de zalmblokjes kort in olijfolie, kruid naar believen en neem ze uit de pan.
Laat de konjac noodle 1 minuut koken en giet af.
Meng de warme pasta met de spinaziesaus, de champignons en de zalm.
Doe er op het laatste de tomaatjes bij.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 groenten portie, 1 eiwitportie en 1 vezelportie.
Weetje:
De Konjac noodle goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je ze in je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, ze bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, want dan wordt het plastiek-achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.