Pompoenfrietjes
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Pompoenfrietjes
- 200g flespompoen (de rest kan je voor soep gebruiken)
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- 30g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie*
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 1 koffielepel Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 220°.
Schil de flespompoen.
Snij deze flespompoen in fijne frietjes en week deze gedurende 30 min in koud water.
Meng het paprikapoeder en het lookpoeder en doe dit in een plastiek zakje.
Haal de pompoenfrietjes uit het water en dep ze goed droog.
Doe de pompoenfrietjes in het zakje en schud ermee zodat de kruiden aan de frietjes hechten.
Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende tussenruimte.
Druppel de olijfolie over de frietjes en zet ze 15 minuten in de oven. Draai ze om en bak ze nog eens 15 minuten.
Garneer met de Parmezaanse kaas, de fijngehakte peterselie en een vleugje Himalayazout.
Voor de Leef & Eet volgers:
200g pompoenfrietjes gelden als één portie groenten.
Deze pompoenfrietjes vormen een smaakvol en gezond alternatief voor traditionele frietjes.
Geniet van dit heerlijke gerecht!