Provençaals stoofpotje van konijn
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Provençaals stoofpotje van konijn
- 2 konijn billen van elk +/-150 gr
- 100 gr wortel
- 100 gr ui
- 1 teentje look
- kokosvet extra vierge*
- 2 koffielepels Provençaalse kruiden
- 2 blaadjes laurier
- 1 bokaal tomatensaus zonder suiker*
- 150 ml rode wijn Pure the winery * (die is zonder suiker)
- 3 eetlepels tomatenpuree zonder suiker
- 1 koffielepel groentebouillon poeder zonder suiker*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de knoflook fijn, de wortel in blokjes en de ui in partjes.
Verwarm het kokosvet en schroei de bouten rond om rond dicht.
Doe er de ui en knoflook bij en stoof deze aan.
Voeg er dan de Provençaalse kruiden aan toe, de laurierblaadjes, de wortelen, de tomatensaus, rode wijn, groentebouillon en de tomatenpuree.
Roer alles door elkaar.
Zet het deksel op de pot en laat sudderen op een zacht vuurtje tot je merkt dat het vlees goed zacht is.
Tip:
Serveer met konjac spaghetti, quinoa of boekweitcouscous en geniet met een glaasje rode wijn van Pure The Winery*.
Voor de Leef & Eet volgers:
De stoofschotel van konijn is 1 eiwit portie, 1 groenten portie per persoon.