Quinoa-broccoli salade met geitenkaas
Wat heb je nodig voor 2 personen:
Quinoa-broccoli salade met geitenkaas:
- 60 gr ongekookte quinoa*
- 1/2 koffielepel groentebouillon zonder suiker*
- 220 gr broccoli
- 130 gr paprika
- 30 gr zongedroogde tomaatjes op olijfolie* of koolzaadolie (geen zonnebloemolie)
- 1 pijpajuin
- 1 teentje look
- olijfolie*
- 120 gr geitenkaas (max. 30g vet op 100g)
- 40 gr walnoten*
- verse basilicum
- zwarte peper
- Himalaya zout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Spoel de quinoa goed onder stromend water.
Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met de groentebouillon en breng aan de kook.(Je kan je hoeveelheid quinoa in een kommetje doen en dan 3x dit kommetje met water bijvoegen)
Laat 5 min koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Rasp of maal de broccoli in de blender tot broccolirijst.
Vervolgens snij je de paprika in reepjes.
Hak nu de walnoten in grove stukken.
Snij de look fijn en de geitenkaas in blokjes. Snij de pijpajuin in kleine ringetjes.
Stoof in een wok pan de look aan in een mooie hoeveelheid olijfolie.
Voeg de broccolirijst toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de paprikareepjes toe en wok deze kort mee.
Daarna voeg je, de gekookte quinoa, de geitenkaas blokjes, de zongedroogde tomaatjes en de pijpajuin toen en als laatste de walnoten en roer alles goed door.
Net voor het serveren meng je er nog de vers gesneden basilicum door.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenteportie, 1 vezelportie en 1/2 notenportie.