Quinoa poké bowl
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Quinoa poké bowl
- 200 gr gerookte zalm*
- 1 eitje
- enkele radijsjes
- 1 avocado
- mengeling van komkommer, sluimererwten, sojascheuten & zeekraal, in totaal 200 gr
- 2 eetlepels sojasaus zonder suiker en gluten*
- 1 koffielepel Leef & Eet spicy saus*
- ½ koffielepel groentebouillon
- 10 gr sesamzaadjes*
- 30 gr ongekookte quinoa*
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout *
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Spoel de quinoa goed af onder stromend water.
Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x zoveel als de hoeveelheid quinoa).
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten wellen en giet dan af.
Kook het eitje hard, pel het en laat het afkoelen.
Snij de komkommer in reepjes, de avocado in partjes en de radijsjes in dunne schijfjes.
Stoof de sluimererwten, sojascheuten en zeekraal kort aan in olijfolie, kruid met peper en zout.
Serveer alles samen in een mooie kom.
Meng de sojasaus met de Leef & Eet spicy saus en enkele druppeltjes knijpcitroen.
Dresseer met de sesamzaadjes en de saus.
Smakelijk.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie, 1 groenten portie.