Quinoa salade met tonijn en groenten
Dit heb je nodig per persoon:
Quinoa salade met tonijn en groenten
- 60 gr quinoa *
- 100 gr tonijn uit blik op natuur of olijfolie basis
- 150 gr rauwe groenten zoals tomaat, komkommer, paprika… (naar keuze)
- 1 koffielepel fijngesneden peterselie
- 1 koffielepel verse basilicum fijngesneden
- 2 soeplepels olijfolie*
- 1 soeplepel balsamico*
- groentebouillon zonder suiker*
- Himalayazout*
- zwarte peper
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Spoel de quinoa goed onder stromend water.
Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met 1/2 koffielepel groentebouillon en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen in het water.
Giet daarna af en laat afkoelen.
Snij de groenten fijn.
Laat de tonijn uitlekken.
Meng de groenten met de tonijn en de quinoa.
Kruid met peper en zout.
Voeg de olijfolie en de balsamico toe.
Werk af met de verse kruiden.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groenten portie.