Quinoa toastjes met tonijnrillette
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Quinoa toastjes met tonijnrillette
- 35 gr rode quinoa*
- 35 gr witte quinoa*
- olijfolie*
- 1 bussel pijpajuin
- handje peterselie
- 1 handje bieslook
- 2 eieren
- 1 doosje tonijnrillette*
- 1 avocado
- 200 gr tomaat
- 2 koffielepel kippenbouillon*
- 1 soeplepel knijpcitroen*
- 2 soeplepels balsamicoazijn zonder suiker *
- zwarte peper
- Himalaya zout *
- naar wens: mosterd zonder suiker*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Spoel de quinoa.
Los de kippenbouillon op in 400 ml water, laat koken en voeg dan de quinoa toe.
Laat die garen in de bouillon tot het water allemaal opgenomen is.
Snij de pijpajuin fijn en stoof deze aan in de olijfolie.
Voeg hier de quinoa aan toe. Meng goed en laat een beetje afkoelen.
De bieslook en de peterselie snij je ook fijn.
Kluts de eitjes en meng met de verse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg het eimengsel bij de afgekoelde quinoa.
Bak nu toastjes van de quinoa. Je kan hiervoor een bakring gebruiken.
Bak de koekjes aan beide kanten aan in olijfolie.
Snij ondertussen de tomaat en avocado in stukken.
Meng met de knijpcitroen en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.
Serveer de toastjes met de tonijnrillette, het avocado-tomaten slaatje en eventueel wat mosterd.
Smakelijk!
Tip:
De toastjes kan je gerust op voorhand maken en meenemen als lunch.
Gemakkelijk in te vriezen.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 vezelportie, 1 eiwitportie, 1 groenten portie