Rode bietensoep met gember en kokos
Dit heb je nodig voor 1 liter soep:
Rode bietensoep met gember en kokos
- 300 gr rode bieten
- 200 gr wortel
- een stukje verse gember van ongeveer 3 cm
- 1 knoflookteentje
- 1 theelepel gemalen komijn
- blikje kokosmelk*
- 2 koffielepels groentebouillon*
- olijfolie*
- als garnituur: peterselie of koriander
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Schil de gember en snij die fijn.
Snij de knoflook fijn.
Schil de wortel en de rode biet en snij die in blokjes.
Stoof de wortel ongeveer 5 minuten aan in olijfolie.
Voeg de look en de gember toe en stoof nog 5 minuten.
Voeg de rode biet, de komijn, de groentebouillon en 500 ml water toe.
Laat ongeveer een 20-tal minuten koken tot de groenten gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe en warm nog even goed door.
Pureer de soep met een staafmixer.
Is de soep te dik? Voeg dan wat extra water en naar smaak groentebouillon toe.
Kruid met peper en zout en garneer met de gehakt koriander of peterselie
Voor de Leef & Eet volgers:
500 ml soep is 1 groenten portie.
Serveer met een geroosterd Leef & Eet broodje voor een complete maaltijd.
Dit is dan nog 1 eiwitportie en 1 vezelportie.