Rode vruchtentaart
Dit heb je nodig voor 6 personen:
Rode vruchtentaart
- 70 gr kokosolie*
- 150 gr Leef & Eet krokante vezelmix*
- 650 gr Griekse yoghurt 0%
- 200 ml kokosmelk*
- 6 gelatineblaadjes
- vloeibare Stevia 100% *
- 3 koffielepels vanillepoeder*
- 200 gr aardbeien of gemengd rood fruit
Afwerking:
- enkele rode vruchten
- enkele blaadjes munt
- fijngehakte kokosrasp (voor het sneeuweffect)
Benodigdheden:
- 1 springvorm van 20 cm of zes kleine vormpjes
- bakpapier *verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Smelt de kokosolie, voeg de krokante vezelmix toe en mix kort in een blender.
Bekleed de bodem van de springvorm of je kleine vormpjes met bakpapier.
Het is niet nodig het bakpapier bij te knippen, want straks ga je de taart toch volledig ontvormen.
Stort het mengsel in de vorm(en). Wrijf dit mengsel open tot de hele bodem bedekt is met een dun laagje. Dit gaat het makkelijkst als je dit met de bolle kant van een lepel platdrukt.
Zet je vormen in de koelkast om op te stijven.
Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de kokosmelk op een zacht vuurtje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme kokosmelk.
Mix de Griekse yoghurt met het vanillepoeder, het fruit en wat Stevia -naar eigen smaak – tot een glad geheel.
Voeg nu de kokosmelk met de gelatine toe. Roer goed door.
Giet dit mengsel over de bodem in je vorm en laat dit opstijven in de koelkast.
Haal de gekoelde taart uit de vorm. Werk af met het overgebleven fruit, enkele blaadjes munt en de fijngehakte kokosrasp.
Gebruik je een grote springvorm snij de taart dan met een scherp vochtig mes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon tel je 1 eiwitportie, 2 vezelporties en 1/5 fruitportie.